понедельник, 16 января 2017 г.

2 клас Урок № 46

Winter    Зима


Talk about winter beauty    Поговоримо про зимову красу


Чарівна пора року триває… Ми закінчили І семестр у грудні (December). З нетерпінням чекали початок зимових канікул та найулюбленіших свят усіх дітей та дорослих: Нового року (New Year) та Різдва (Chistmas). Була чудова сніжна погода… У цьому семестрі зима триває, і ми будемо описувати кожен місяць: грудень (December), січень (January) та лютий (February). Зверніть увагу на те, що в англійській мові назви місяців завжди пишуться з великої літери, на відміну від української та російської мови. 


Симба та Нала завітали до нас у гості з теплої Африки і здивовано оглядаються:  “Look! So much snow!” (Подивись! Так багато снігу!)  “Winter is here. It’s cold.” (Тут зима. Холодно)  “Let’s play snowballs and make a snowman.” (Давай пограємо у сніжки та зліпимо сніговика.) 

Ми теж полюбляємо зимові розваги і можемо сказати, що нас вражає взимку (впр.2)

У впр.3 є віршик, який допоможе нам описати чудову погоду та зимові розваги:

                 “December” (грудень)
    December brings ice and snow. (Грудень приносить лід та сніг.)
    To make a snowman the children go. (Щоби зробити сніговика, діти йдуть.)
    Everywhere there are snowflakes. (Усюди є сніжинки.)
    We look forward to Christmas cakes. (Ми з нетерпінням чекаємо на Різдвяні пироги.)

Додаємо нові слова, щоби краще описувати погоду взимку (впр.4): сold (холодний), ice (лід), snow (сніг), a snowman (сніговик) і складаємо з ними речення. (На сторінках підручника зразків багато!)

У впр.5 читаємо речення і перекладаємо:

    What a beautiful snowflake! (Яка чудова сніжинка!)
    It’s a real snowstorm! (Це справжня снігова буря!)

Зверніть увагу на те, що деякі слова утворюються з двох знайомих слів. Беремо слово snow (сніг ) і складаємо нові слова:

snow + man = snowman (сніговик), snow + flake = snowflake (сніжинка),  snow + ball = snowball (сніжок),  snow + storm = snowstorm (снігова буря).

Листівка 6 впр. має знайомий з 1 класу текст про зимові розваги та поздоровлення з найкращими святами: «Merry Christmas and a Happy New Year!» (З Новим Роком та Різдвом!). І ми, звичайно, здогадалися, що подібну листівку може написати Santa Clause (Санта Клаус), або Father Frost (Дід Мороз).

Вдома можна написати подібну листівку і скласти речення впр.7


Комментариев нет:

Отправить комментарий