суббота, 31 октября 2015 г.

Інновації ЗНО 2016 року

Згідно з рішенням колегії Міністерства освіти і науки України від 03 липня 2015 року «Про проведення в 2016 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання» найсуттєвішим нововведенням ЗНО 2016 року було:
усі випускники будуть обов’язково писати ЗНО
       *з української мови і літератури, 
       *іноземної мови, 
       *історії України або математики. 
Результати будуть записані в атестат як результати ДПА (якщо випускнику для вступу у ВНЗ не потрібні будуть результати ЗНО з якихось із цих предметів, вони просто не будуть враховуватися).


Державну підсумкову атестацію випускників загальноосвітніх середніх шкіл мали провести з 16 до 30 травня 2016 року з трьох предметів в рамках ЗНО.

Це збентежило випускників, бо відсоток абітурієнтів, які потребують ЗНО з іноземної мови доволі низький.

Враховуючи звернення громадських організацій, батьків та учнів, було внесено зміни до наказу Міністерства освіти і науки України від 16 вересня 2015 року № 940 «Про проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2015/2016 навчальному році». Наказ МОН України від 8 жовтня 2015 року № 1050 «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 16 вересня 2015 року № 940» оприлюднено на офіційному веб-сайті Міністерства.

Міністерство освіти та науки України повідомило, що під час наступної вступної кампанії в рамках Зовнішнього незалежного оцінювання знань обов’язкового тестування з іноземної мови не буде. Згідно із затвердженими змінами, державна підсумкова атестаціїя з іноземної мови у 2015-2016 навчальному році залишиться обов’язковою, однак буде проведена навчальними закладами самостійно і не у формі ЗНО. 

«Державну підсумкову атестацію випускників загальноосвітніх навчальних закладів ІІІ ступеня буде проведено з 5 до 30 травня 2016 року з трьох предметів – української мови (у формі зовнішнього незалежного оцінювання), іноземної мови (у навчальних закладах), математики або історії України (у формі зовнішнього незалежного оцінювання, незалежно від профілю навчального закладу випускник має право обрати один із зазначених предметів)», – йдеться в повідомленні.

Зміст та структура самого тесту були дещо змінені. Зразки завдань та основні зміни можна подивитися та скачати тут. 


Словник, який буде в нагоді при підготовці до ЗНО, можна знайти тутЗверніть увагу на останні сторінки словника, де Ви зможете знайти списки слів  за темами.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий