воскресенье, 1 ноября 2015 г.

Як самостійно підготуватися до ЗНО з англійської мови


Це доволі складне завдання, але, якщо Ви маєте силу волі та вмієте правильно організувати свій час, виконати його можливо. Самостійно підготуватися можна, слідуючи декільком простим порадам. Як відомо, тест складається з завдань, що включають в себе читання, використання англійської мови і лист. Для виконання всіх трьох частин, в першу чергу, знадобляться знання граматики і лексика. Тому, насамперед, необхідно скласти план самостійних занять. 


Вивчення граматики

Для цього можна взяти зміст підручника з граматики і розбити його на ту кількість уроків, яка залишилася до тесту. При цьому варто врахувати час для самоконтролю після кожної пройденої граматичної теми, а також кілька уроків для повтору пройденого матеріалу перед самим іспитом. Темп підготовки ви встановлюєте для себе самостійно, але якщо урок займає більше 1,5 годин - робіть перерви.

Лексика

Що стосується лексичного запасу, то його можна поповнити, виписуючи всі незнайомі слова, які зустрічаються у всіх завданнях при підготовці. Слова не повинні бути просто записані в словник - їх потрібно систематично вивчати і повторювати. Для більш легкого запам'ятовування раджу виписувати не окремі слова, а цілі вирази, в яких вони вживаються. Також корисно складати речення з новими словами і виразами, хоча б усно, так вони будуть запам'ятовуватися швидше. Практика підготовки до тестів полягає у відпрацюванні отриманих знань при роботі з відповідними текстами. Джерелом підбору текстів, як для практики, так і для самих тестів є інформаційно - довідкові, рекламні, газетно - журнальні матеріали, уривки з художньої літератури, зміст яких відповідає навчальній програмі. Тому можна взяти для тренування або завдання попередніх років, або видання на зразок «Англійська мова. ЗНО». (Комплексне видання видавництва Підручники і посібники). Чергуйте  завдання для читання з виконанням завдань, призначених для перевірки знань використання мови. 

Письмова частина

Варіанти письмових завдань можуть змінюватися, тому слід бути готовим до будь-якого з них. Слід дотримуватися структури написання роботи. Так скажімо, офіційний лист відрізняється за оформленням від неофіційного, есе від записки і так далі. Як зразки можна взяти роботи, зібрані у виданні авторів О.Валігура, Ю.Кіндзерська: "Готуємось до ЗНО. Англійська мова. Зразки завдання з розгорнутою відповіддю". Таким чином, до вашої підготовки на кожному уроці додається виконання письмової роботи в якості тренування. Роботу виконуйте від руки з тією метою, щоб знати, який обсяг рукописного тексту вам необхідно виконати на ту чи іншу кількість знаків (в завданні це буде вказано). Не викидайте роботи після їх написання: перечитуйте, доповнюйте, виправляйте і ,в результаті, у вас буде хороша база творів, які також можна буде переглянути перед тестом. 

На додаток до всього, в Інтернеті є маса онлайн тестів і вправ, тренувальних тестів ЗНО попередніх років. 

Як готуватися до тестів - самостійно, з репетитором або ходити на спеціальні курси - справа ваша. У кожному разі, підготовка до ЗНО - відмінна база для подальшого вивчення мови. Розвивайте свої навички: дивіться відео, фільми, читайте статті та художню літературу, знайдіть англомовних друзів по листуванню, використовуйте будь-яку можливість для вдосконалення своїх навичок і дуже скоро ви досягнете високих результатів!

Комментариев нет:

Отправить комментарий