среда, 5 октября 2016 г.

2 клас Урок № 15

Talk about breakfast     Поговоримо про сніданок


Вранці ми снідаємо. Мама часто каже: “Breakfast is ready, dear." (Сніданок готови, дорогий.) Щоби попросити якусь страву, ми кажемо “Can I have some porridge, please?” (Можна мені трохи каші, будь ласка?) Коли подаємо щось, кажемо “Here it is.” (Ось, будь ласка.). Можна від імені героїв розповісти про свій сніданок, використовуючи початки речень підручника. ”I have some porridge and tea in the morning.” (Я маю (їм) кашу і чай вранці.) Зверніть увагу на слово some, яке перекладається «деяка кількість, декілька».

Наспів “Polly, Put the Kettle on.” («Полі, постав чайник») допоможе вивчити деякі фрази для того, щоб розмовляти за столом. “We’ll all have tea.”  (Ми всі будемо пити чай.)
 
У 4 вправі на малюнках ми бачимо деякі продукти, які ми частіше маємо на сніданок: чай (tea), хліб  та масло (bread and butter), молоко (milk), кашу (porridge) і зразки питання та відповіді, щоб навчитися просити щось подати або взяти.

-   Can I have some bread and butter, please? (Можна мені хліб з маслом?) 
-   Here it is. (Ось, будь ласка.).

У розділі «Читання» ми знайомимося з буквосполученням sh[∫] , та th яке може читатися як дзвінкий  [ð], або глухий [θ]. Не забуваємо поставити язичок між зубами і промовити наші звуки [з]  або [с].

Вправа 6 розповідає про те, що ми зазвичай їмо на сніданок, і є зразком для написання меню королівського сніданку (впр. 7).

Комментариев нет:

Отправить комментарий