среда, 5 ноября 2014 г.

Загальні стратегії успіху

СТРАТЕГІЯ №1. 

а) Зробіть час своїм спільником, а не ворогом

Щоб досягти успіху при складанні тесту, треба раціонально розподілити свій час. Без навичок контролювати та організовувати свій час ви ризикуєте не встигнути виконати важливу частину тесту, і в результаті можете отримати низький бал.

Якщо у вас не вистачить часу на виконання якоїсь частини тесту, ці завдання вплинуть на ваш загальний бал значно більше, ніж правильні відповіді на питання, на які ви витратили більше часу на початку.
В частині тесту «Читання» тест розділено на декілька менших текстів. Розподіл часу важливий тут саме тому, що кожна відповідь оцінюється однаковими балами, а питання не розміщені в по¬рядку їхньої складності. Тому якщо ви будете довше думати над складними питаннями, ви втратите час і не встигнете відповісти на більш легкі завдання, що, своєю чергою, погіршить ваш кінцевий результат. Цілком природно, що вам кортить довше поміркувати над більш складними запитаннями, але не піддавайтеся цьому бажанню і рухайтесь уперед. Якщо у вас залишиться час наприкінці ви¬конання певної частини тесту, тоді поверніться та додатково перевірте ті питання, які здалися вам складнішими. 

б) Контролюйте свою швидкість   

Візьміть із собою годинник і на початку тесту перевірте час та регулярно звірюйте свій темп ви¬конання тесту. Намагайтесь працювати «за графіком». Як ви помітили, ліміт часу на кожне завдання не є дуже суворим, тому ви можете пристосуватися і вкластися в час, відведений на виконання кожної частини.Якщо швидке виконання тесту становить проблему особисто для вас, варто потренуватися вдома, виконуючи певні завдання з урахуванням ліміту часу.Якщо під час тесту ви бачите, що не встигаєте за графіком, прискорте виконання завдань.Навіть якщо швидка відповідь може бути неправильною, краще помилитися в декількох питаннях через швидкість, ніж зовсім не відповісти на останні завдання за браком часу.Краще мати зайвий час наприкінці певної частини та повернутися для перевірки складних питань, ніж не мати часу на повне виконання частини тесту.Якщо ви змушені поспішати, робіть це спокійно, не панікуйте. Не вживайте бездумного угаду¬вання. Якщо ви контролюєте час та свою швидкість, то завжди будете знати, скільки часу та питань попереду. Не залишайте питань без відповіді, як би ви не поспішали.Якщо завдання потребує від вас забагато часу, а ви у поспіху його вгадали, це завдання може бути об’єктивно складним, а тому ваша відповідь все одно може бути помилковою. Саме тому не варто витрачати на нього багато часу. Тільки якщо у вас залишився зайвий час наприкінці тесту, поверніться до цих питань та витратьте ще по півхвилини на кожне. Водночас не варто і дуже поспішати. Поспішайте повільно! Ті, хто має добрі знання та виконує тест дуже швидко, найчастіше роблять помилки з неуважності, які, природно, погіршують їхній загальний бал.Тому, готуючись до тесту, тренуйтеся у нормальному темпі виконання завдань.Пам’ятайте, що тест не передбачає додаткового часу для перенесення відповідей з тестового зошита на бланк відповідей, тому вам треба залишити на це близько 10 хвилин наприкінці загального часу, відведеного на певну частину тесту. 

в) "Скануйте", а не читайте  

У частині тесту «Читання» не витрачайте часу на читання та детальне розуміння тексту. Перегляньте його — «відскануйте», щоб отримати загальне враження, про що йдеться. Ви повертатиметесь до тексту, відповідаючи на кожне запитання, тому немає сенсу текст запам’ятовувати. Все, що вам потрібно на цьому етапі — це приблизне уявлення про загальний зміст тексту.

Комментариев нет:

Отправить комментарий