среда, 5 ноября 2014 г.

Ще декілька порад при підготовці до ЗНО


СТРАТЕГІЯ №2. Здогадайтеся, а не вгадуйте  

Здогад — це ваш спільник та помічник. Ніхто вас не буде карати, якщо виберете неправильну відповідь. Навіть за умови, що ви не маєте жодного уявлення щодо певного питання, у вас є 25-50% шансів вибрати правильну відповідь. Більшість учнів недооцінюють вплив розумової здогадки на кінцеві результати тестування.  

Завдання з вибором однієї правильної відповіді навмисно містять помилкові відповіді (дистрактори), які виглядають як імовірні. Тому, якщо ви не знаєте відповіді на запитання і сліпо вгадуєте, інтуїтивно вибираючи ту відповідь, яка містить слова з тесту, ви, швидше за все, зробите помилку.

СТРАТЕГІЯ №3. Тренуйтеся з розумом, але не на межі зусиль

Багато хто з нас відтягує процес підготовки до тесту, побоюючись тієї кількості часу, яку, як ми вважаємо, треба витратити на якісну підготовку.
Існує ціла низка перешкод на шляху до високих результатів тесту. Серед них - відповіді на питання, уміння встигнути все зробити та оволодіння стратегіями здавання тесту. І все це треба виконати в день складання тесту якнайкраще. Складання тесту — це розумовий марафон, що має вирішальне значення для вашого майбутнього.
Ви, як і марафонець, маєте добре підготуватися, щоб показати найкращий результат. Тому, перш за все, приділіть увагу завданням, потім — часові і, нарешті, — стратегіям.

1. Знайдіть надійне джерело практичних зразків для підготовки до незалежного тестування.

2. Якщо бажаєте інвестувати в підготовку більше часу і зусиль та справді досконало вивчити матеріал, знайдіть посібники, що не тільки наводять зразки тестів для виконання, а й крок за кроком навчають вас, як досягти найкращих результатів.

3. Виконуйте зразки тестів, незважаючи на часові обмеження. Використовуйте при цьому всі довідники і підручники для виконання тесту. Повільно працюйте з завданнями і ви-користовуйте стратегії складання тесту.

4. Виконайте інший тест, тепер з часовими обмеженнями та всіма допоміжними матеріалами.

5. Виконайте останній тест з часовими обмеженнями та без допоміжних матеріалів.

Якщо маєте час ще попрактикуватися у написанні тестів, повторюйте кроки 1-5 з іншими зразками тестових завдань. Поступово відтворюючи для себе оточення та умови реального тесту, ви підготуєте розум до стресу в день тесту та збільшите свої шанси отримати високий бал.

СТРАТЕГІЯ №4. Готуйтеся, проте не зволікайте

 Результати незалежного тестування з іноземної мови можуть мати вирішальний вплив на ваше майбутнє. Тому дуже важливо зробити все можливе, щоб збільшити свої шанси на успіх. Для цього слід підготуватися заздалегідь. Це можна зробити, беручи участь у пробному тестуванні, вивчаючи потрібну інформацію з предмету та стратегії складання тестів. Можна виконувати зразки тестів само¬стійно і перевіряти себе за ключами-відповідями. В день тестування ж вам потрібно підготуватися, зосередитися та показати свої найкращі можливості!

Комментариев нет:

Отправить комментарий