вторник, 26 января 2016 г.

Працюємо дистанційно. 5 клас (другий тиждень)

Урок № 4    Weather in summer  Погода влітку


Ex.1, р. 106. Answer the questions.  Відповідаємо на питання про погоду в різні сезони року.

Ex. 2, р. 106. Read the texts. Say what season the children describe. What kind of weather do they like? Прочитайте текст. Скажіть, яку пору року описують діти. Яка погода їм подобається?


Ex.4, 5, р. 106 – 107. Dan has received a letter from his English-speaking penfriend. Read part of his letter  and Dan’s reply. Ден отримав листа від англомовного друга і пише йому відповідь. Прочитайте і перекладіть. (Не забувайте виписувати незнайомі слові і вчити їх. Транскрипцію можна подивитися тут).

Ex. 6, р.107. Imagine that you’ve received a letter from your English – speaking friend. Write him about winter in Ukraine and the way people spend their winter holidays. Уявіть, що Ви отримали листа від свого англійського друга, в якому він попросив Вас описати погоду взимку. Напишіть листа за зразком впр. 5, описуючи зиму в Україні та як люди проводять зимові канікули.

Урок № 5 What is the weather going to be?  Якою буде погода?

Ex. 1, р. 107-108. Make up  short dialogues as in the example. Use the pictures on page 108. Складіть короткі діалоги за зразком, використовуючи малюнки з прогнозом погоди на сьогодня та на наступний день. Для опису погоди завтра не забувайте використовувати The Future Indefinite (Simple) Tense (Майбутній неозначений час). Утворюється дуже легко: допоміжні дієслова shall (для 1 особи, однини та множини) will (для 2,3 особи, однини та множини) та основа дієслова. (I shall go... They will go...). У стверджувальній формі краще користуватися скороченням  ‘ll, тоді Вам навідь не потрібно пригадувати, який із помічників обрати (I'll go... They'll go...). Заперечна форма, як завжди, утворюється за допомогою частки not, яка приєднується до допоміжного дієслова. Зверніть увагу на скорочення (shall not = shan’t, will not = won’t) (I shall not go...= I shan't go ... He will not go... He won't go...). Для того, щоб створити питальне речення, помічник  shall або will стрибне на перше місце (у загальному та альтернативному  питанні) (Shall I go...? Will he  go...?).(Скачай таблицю тут).

Ex. 2, р.108. Read and translate the dialogues. Прочитиайте та перекладіть діалоги. 

Зверніть увагу на  вираз  to be going to do smth, який можна використовувати для запланованих дій у майбутньому. Змінюватися буде допоміжне дієслово to be. (Це король  дієслів. Повтори. як він змінюється тут). Не забувайте, що вираз "Would you like to come?" перекладається «Ти би хотів прийти?»). У відповідь можна сказати. “I’d love to.” (=I would love to.) "Я би з задоволенням.». У другому діалозі  є модальне дієслово should, яке вживається, коли ми хочемо надати пораду: “You should…” «Тобі слід...». Як Ви пам’ятаєте, модальні діслова не змінюються, самостійно утворюють заперечні та питальні речення. Смислове дієслово, яке вживається за модальним дієсловом буде без частки to та теж не змінюється. (стор. 109).

Ex.3, р.108. Read and say True or False. Прочитайте і скажіть, чи подані речення правильні, чи неправильні.

Ex. 4, р. 109. Look at the pictures and give advice to your friends. Подивіться на малюнки і дайте поради друзям за зразком.

Ex. 6, р. 110. Look at the weather forecast for the next week and write sentences as in the example. Це письмове  домашнє завдання. Подивіться на малюнки (прогноз погоди) і напишіть речення як у прикладі. (якою буде погода і Ваша порада).

Урок № 6. Weather in London Погода у Лондоні

Ex. 1, р. 110. Read the dialogues and match them to the pictures. Прочитайте діалоги та співвіднесіть їх iз малюнками. 

Ex. 2, р. 111. Look at the pictures and act out. Write down 1 - 2 dialogues. Складіть подібні діалоги, використовуючи слова – підказки та малюнки. Запишіть 1 -2 диалоги за Вашим вибором.



Ex. 3, р. 112. Look at the weather chart and write sentences about the weather in London next week.  Подивіться на прогноз погоди у Лондоні на наступний тиждень  і напишіть по 2 речення на кожен день за зразком, вживаючи The Future Indefinite (Simple) Tense (Майбутній неозначений час )(стверджувальну і заперечну форму).

1 комментарий: