суббота, 3 декабря 2016 г.

1 клас Тема "Одяг" Урок № 40

Розпочинаємо наступну тему:  “Clothes” (Одяг). Вона, безумовно, дуже цікава, тому що ми використовуємо різні предмети одягу щодня, коли вдягаємося на роботу чи у школу. Розповідати про подібні речі  нам допоможуть герої старої та добре відомої казки Шарля Перро «Попелюшка» (Золушка). Головна героїня казки з ранку до вечора працює на своїх зведених сестер і мачуху.


Вона вміє все: і приготувати їжу, і прибрати, і пошити одяг. Її сестри та мачуха збираються на бал  до королівського палацу, і святкові сукні шиє Попелюшка. Але  у неї самої немає гарного вбрання  та жодної можливості відвідати свято. Але це ж казка!.. Бажано подивитися мультфільм «Попелюшка», який з’явився на екранах наших телевізорів у 1979 році. А ще раніше, у 1950 році,  в Америці вийшов повнометражний мультфільм «Cinderella». Ця історія про чудове перетворення дівчини  чарує нас і зараз. На уроках ми будемо, головним чином, розмовляти про одяг. 

Урок № 40 

Давай поговоримо про одяг

Осінь… Всі вдягаються тепліше, але наша героїня носить тільки vest (жилет), який не може зігріти її на вулиці. Вона каже: “It is cold.” (Холодно). Хлопчик здивовано питає: “Have you got a jacket?” (У тебе є куртка?) . “No, I haven’t.”  (Ні, немає). На малюнку ми бачимо інші теплі речі: jeans (джинси), jacket (куртку). Пригадуємо предмети одягу, які ми вже брали раніше: shirt (сорочка), яку носив Страшило, та hat (капелюх), який мав Залізний чоловік, герої казки  «Чарівник Смарагдового міста».  А віршик “Clothes” (Одяг) допоможе вивчити слова jumper (джемпер) та cap (кепка, шапка).

Казкові герої представляються  і кажуть, що на них вдягнено (впр.3): 

      I am Dorothy. I have got a nice dress. (Я Дороті. У мене є гарна сукня.)

За  зразком вчимося казати подібні речення і питати, чи є у друга якийсь одяг (впр. 4):

      Have you got a dress? – Yes, I have. / No, I haven’t. (У тебе є сукня? – Є. / Немає.)

Наш чарівний конвертик поповнюється новими літерами і словами з ними:

       Jj: Jane, jacket, jumper, jeans, jump
       Vv: vest, very

Вчимо ці літери, читаємо з ними слова у підручнику, повторюємо інші літери.

Комментариев нет:

Отправить комментарий