четверг, 8 декабря 2016 г.

2 клас Урок № 33

Give instructions   Проінструктуй

“How much chalk have you got?” (Скільки у тебе крейди?) “Very little.”(Дуже мало.) “Please, take some more. Here it is.” (Відьми ще. Ось, будь ласка.)
У класі ми виконуємо різні команди (впр. 2, 6): “Go to the blackboard, please.” (Іди до дошки.) “Take a piece of chalk.”(Візьми крейду.) “Write on the board.” (Пиши на дошці.) “Draw.”(Малюй) “Clean the blackboard.” (Витри дошку.) і т. д.


Вчимося питати про кількість: “How much chalk (water / lemonade / coffee) have you got?” (Скільки крейди (води / лимонаду / кави) є у тебе?) Зверніть увагу на те, що всі ці предмети в англійській мові вживаються тільки в однині, їх не можна полічити. Тому дієслово з ними вживається в однині. І питання “How much?” (Скільки) вживається зі словом much (багато). Це слово ми беремо з незлічувальними іменниками (з тими, які ми не рахуємо, з багатьма  продуктами.) Зверніть увагу, що зі злічувальними іменниками (які можна порахувати) ми вживаємо слово many (багато) і питання до них звучить “How many?” (Скільки? (Як багато?) (впр.5)

Комментариев нет:

Отправить комментарий