среда, 21 сентября 2016 г.

1 клас Урок № 6

Давай спитаємо про розмір

Фея, яку Dorothy (Дороті) побачила у незнайомій країні, була з хлопчиком. Дівчинка питає: “Is it a boy?” (Це хлопчик?)  і фея відповідає: “Yes, it is.” (Так). Dorothy (Дороті)  цікавиться: “Is he big?” (Він великий?) і отримує відповідь : “No, he is not. He is small.” (Ні, він маленький.) 
Зверніть увагу, що хлопчик, дівчинка, взагалі люди в англійській мові - це живі істоти, замінювати будемо займенниками she (вона) для осіб жіночого роду, he (він) для людей чоловічого полу. 

Коли даємо коротку відповідь, вона трошки відрізняється від нашої. Нам достатньо сказати «Так» або «Ні», а в англійській мові після подібних слів іде займенник, який замінить іменник у питанні і те дієслово, що стоїть на першому місці у питанні. Наприклад:

                Is it a boy? (Це хлопчик?) – Yes, it is.(Так) 
                Is he big? (Він великий?) – Yes, he is.(Так) 

Пам’ятаємо, що хлопчик - жива істота, тому замінюємо на he (він). Беремо з першого місця слово is. Якщо відповідь заперечна, у другій половині з’явиться частка not. У підручнику є наспів “Big or small?” (Великий чи малий?) Його бажано повторювати частіше, бо він допоможе вивчити два важливі питання: “What is it?” (Що це?) і спитати про розмір (Is it big?). Зверніть увагу на перше питання. «Це» в англійській мові може передаватися словами  it та this. It також може перекладатися як «він», «вона» або «воно» для неживих предметів і тварин. Dog (Собачка) у віршику – це тварина, тому у питанні ви бачите it,  і у відповідь Ви теж берете it. Тренуємо подібні питання по вправі 4 про різні предмети та їхній розмір за зразком. Зверніть увагу на колір зразка 4 вправи: він синій (blue). Це означає, що подібні зразки слід відтренувати і вивчити. Вдома також можна потренувати 5 вправу за зразком і сказати родичам, друзям, іграшкам, хто у твоїй родині великий (big), а хто маленький (small). Можна показувати на фото своїх родичів і розповідати. 

1 комментарий:

  1. https://uk.speaklanguages.com/англійська/лексика/кольо --знайшли

    ОтветитьУдалить