среда, 7 сентября 2016 г.

2 клас. Тема 1 Family (Сім'я)

Ця тема трохи знайома з минулого року. Ми вже розповідали, хто з членів родини є  у кожного з Вас. Для кращого вивчення теми слід приносити фотографії членів родини (батьків, дідуся та бабусі, тітки, дядька, двоюрідних братів та сестер). Можна користуватися малюнками сім'ї, які Ви зробите з дитиною чи знайдете у старих журналах. Знайома всім няня Мері Поппінс допоможе вивчати цю тему (бажано передивитися фільм або мультфільм з цими героями). 


Урок № 3

Introduce your family members   Представ членів своєї родини


Джейн та Майк представляють Meрі своїх батьків.  Повторюємо, як слід представляти своїх рідних: “This is our mum (dad).(«Це наша мама (тато).) і казати ввічливу фразу після представлення. “Glad to meet you.”(«Раді познайомитися.»)

Впр. 3 Складаємо діалоги, питаючи, “Have you got a brother? (a sister)?”(чи є брат (сестра,…) і відповідаємо “Yes, I have.”(«Так.») чи “No, I haven’t.”(«Ні.»)

Вправа 4 . Складаємо речення про родичів, додаючи дієслово are («є») у множині, бо ми розповідаємо про двох та більше людей.

                 An aunt and an uncle are my relatives.

Починаємо вчити правила з читання.  Голосних в англійській мові всього 6, але вони дають багато звуків у різних позиціях та буквосполученнях. Починаємо з закритого та відкритого складів. Перша літера англійського алфавіту Aa дає звук [еі] у відкритому складі (як і в алфавіті) (2 стовпчик) і звук [ǽ] у закритому складі (1 стовпчик). Літера Pp завжди дає звук [p], а Dd – [d].

На уроці ми читаємо хором, а вдома слід вичитати, щоб було чітко, з підвищенням інтонації у кожному слові. Інтонацію слід тренувати постійно. Англійці підвищують інтонацію, коли перелічують щось (і роблять невеличку паузу), коли складають питання, які починаються з дієслова (загальні). З дітьми ми тренуємо підвищення інтонації, допомагаючи собі рукою. Попросіть, вони вам це з задоволенням продемонструють.

Впр 6 Читаємо речення і складаємо за зразком подібні.

Вставляємо загублені літери у слова вправи 7 (name, dad, parents, daughter, grandma) і складаємо з ними речення про сім’ю (у зошиті) 

                  I have got a grandma. Her name is...

Комментариев нет:

Отправить комментарий