вторник, 27 сентября 2016 г.

1 клас Урок № 9

Давай спитаємо друзів або родичів, які вони


З'являється новий персонаж, Lion (Лев), у якого Dorothy (Дороті) питає: “Lion, are you brave?” (Леве, ті сміливий?). Як Ви пам’ятаєте, цей герой усього боїться, тому відповідь буде: “No, I am not.” (Ні.) В Опудала ми питаємо: “Are you clever?” (Ти розумний?) і знову отримуємо відповідь “No, I am not.” (Ні.), бо у нього немає мозку. Таку ж відповідь ми отримаємо, коли у Залізного лісоруба спитаємо: “Are you kind?” (Ти добрий?),  і знову почуємо заперечну відповідь, бо у нього немає серця. 


Все це ми пригадуємо на уроці зі школярами і граємо у гру “The Magic of Oz” (Чарівник Смарагдового міста), уявляючи себе героями казки. Песик Тото на питання, чи він сміливий, відповідає: “Yes, I am.” (Так.), бо він завжди захищає Дороті, і ми переконалися, що він дійсно дуже хоробрий. Наспів “Are you brave?” (Чи ти сміливий?)  допоможе нам вивчити питання, чи ти сміливий (добрий, розумний) та стверджувальну відповідь «Так». Зверніть увагу: у питанні ми кажемо you (ти), а у відповіді(я). І в англійській мові беремо різні дієслова:

                          You are (Ти є).      You are brave. (Ти є сміливий.)
                          I am (Я є)             I am kind. (Я є добрий.). 

В українській мові слово «є» ми не вживаємо, а в англійській обов’язково в реченні беремо дієслово. Ми вже трохи вивчили необхідні пари:

                         “I am…” (Я є…)
                         “You are…” (Ти (Ви) є…) 
(в англійській мові "ти" та "ви" -  одне слово, з ним беремо дієслово у множині.)
                          "He /she /it is…”(Він, вона, воно є…)

Знову на синьому полі вправи 4 вчимо питання та відповіді і описуємо за зразком впр.5 своїх родичів та іграшки, пам’ятаючи про дієслова. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий